Karsten Aaholms ‘déjà vu’ feat. Peter Vuust (bas) og Dea Marie Kjeldsen (percussion)

25/03/2020 kl.: 19:30

AFLYST

Onsdag d. 25. marts præsenterer guitaristen Karsten Aaholm musikken fra den nye udgivelse ‘déjà vu’.

déjà vu har fået mange rosende ord med på vejen:
Karsten Aaholms guitarspil og arrangementer er prikken over i’et på en rigtig god Aarhus-jazz plade” skriver Niels Overgård eksempelvis i bloggen Jazznyt.
Hør ‘déjà vu’ her:
https://open.spotify.com/album/5AjT01ICxQaaNr9dblIGpP?si=bCJbSRT1Qd-WlbCeXGMb3w

Bandet er specielt udvalgt til denne koncert og udgøres af
Simon Eskildsen (keyboards – har netop modtaget prisen som årets unge jazztalent),
Peter Dombernowsky (trommer – en af de bedste musikere i Aarhus)
–   og specielt til denne koncert:
Peter Vuust (bas – Peter behøver nok ingen nærmere præsentation)
samt
Dea Marie Kjeldsen (percussion – en lysende stjerne, netop uddannet solist fra konservatoriet og kunstner i sit eget navn)

Musikken er instrumental – og bygget op omkring Karstens guitarlyd – med tydelige danske rødder i sin nedtonede og jazzede atmosfære. Samtidig bærer den vidnesbyrd om de musikalske påvirkninger, Karsten har været så heldig at få i løbet af sit musikalske liv, fra The Beatles, over country, groovy blues og surf til guitarister som Bill Frisell og John Scofield.

Udgivelsen er Karstens bud på instrumentalmusik fjernt fra den hurtige, rastløse og komprimerede musik, man hører på de kommercielle stationer. Håbet er, at den også vil nå ud til folk, der ikke normalt lytter til instrumental musik med god plads til musikernes udfoldelse. Inspirationen og lydidealet er fra 1970’erne, dengang man satte en lp på og hørte den fra ende til anden, indtil pladen var tyndslidt.

Den unikke konstellation af musikere er nøje udvalgt fra forskellige musikalske universer og har aldrig spillet sammen før, fordi de normalt begår sig i så forskellige stilarter som americana, nordisk jazz og afro:

Om Karsten Aaholm (guitar): Karsten har spillet i utallige sammenhænge inden for jazz, rock og alt det ind imellem og undervist på konservatoriet i snart 25 år. Først nu er tiden moden til at springe ud med et album i eget navn. Karstens kompositioner og personlige guitarspil er inspireret af stilarter som jazz, country, blues og twang.

 

 

 

Elværket Åbyhøj  .  Thorsvej 4  .  8230 Åbyhøj  .  6079 8230  .  mail@el8230.dk