Forfatteraften med Anita Furu

Taleskriver i Statsministeriet og forfatter til bøgerne ’Mit halve liv’ og ’Jeg er en, der kan sige sådan’

Anita Furu har altid ’skrevet til skuffen’, men med hjælp fra forfatteren Kirsten Thorup fik hun mod på at debutere i en moden alder i 2017.  Ved siden af skriveriet arbejder Anita Furu som taleskriver i Statsministeriet.

Anita Furu modtog i 2018 Bogforums Debutantpris, der uddeles til årets bedste skønlitterære debutant.

Anita Furus romandebut er inspireret af hendes fars opvækst i San Sebastián i Spanien og farmorens jødiske rødder i Kiev og København.

’Mit halve liv’ er en smuk og lavmælt historie om en jødisk flygtningepiges turbulente liv, fra hun som lille mister sine forældre under pogromerne i Rusland i 1906. Den lille pige skilles fra sine søskende og adopteres af en velhavende jødisk dame og hendes omsorgsfulde tjenestepige i København. Her bliver pigen Nunja til Ruth og assimileres i det københavnske borgerskab i en stor jødisk familie.

I sin ungdom kommer Ruth til Berlin og siden San Sebastian, hvor hun bliver gift og får børn med den norske leve- og forretningsmand Sigurd.

Fortællingen slutter atter i København, hvor Ruth stykker sine erindringer sammen og kigger tilbage på sit liv, tabene og den smerte, der har været hendes følgesvend fra hendes første rejse.

Romanens tema er den fremmedhed, som hovedpersonen Ruth bærer med sig, og den fortid og tradition, hun på en gang længes efter og ønsker at løsrive sig fra.

Arrangementet udbydes i samarbejde mellem Elværket Åbyhøj og Åby Biblioteks Venner.

Detaljer om eventet
 • Startdato
  13. oktober 2020 19:00
 • Slutdato
  13. oktober 2020 21:00
 • Pris
  Pris
  75,-
Få nyhedsmails fra Elværket