Hvalfugl

Ny dato – igen!

Som følge af den nye genåbningsplan har vi været nødt til at udsætte koncerten med Hvalfugl på Elværket igen.

3. gang må være lykkens gang 🙂

Hvalfugl tilhører en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazzens klang. Der en perlende friskhed og en egen lyrisk nerve i Hvalfugls bud på jazzet folkemusik til vores tid, og med deres legende sammenspil bliver man elegant sendt i retning af både lyse nordiske nætter og efterårsglød i trækronerne.

Hvalfugl har skabt et unikt fælles lydbillede med kontrabas, el-guitar, klaver og harmonium.

De mener selv, at den særegne sound kommer fra en blanding af en ældre nordisk musiktradition, samt inspiration fra mange moderne musiktyper som jazz, folk og world.

Allerede debutalbummet “By” og ep’en “En Dag I Oktober”, fik en del opmærksomhed fra både danske og udenlandske medier. I 2019 udkom albummet “Som En Faldskærm”, og atter var pressen begejstret.

“Som en faldskærm” nuancerer Hvalfugls gennemgående kredsen omkring lethed og tyngde, sorgløs sommerstemning og uudgrundelig efterårsmelankoli. En balance, som man også finder i den danske og svenske folkemusiktradition, som Hvalfugl henter en stor del af inspirationen fra.

Deres seneste udspil, albummet “Øjeblikke Vi Husker” fra 2020, er et nyt kapitel, der med gæstemusikere formår at føre Hvalfugls lydunivers op i nye højder.

Sagt om Hvalfugl

…man har vitterligt ikke svært ved at føle sig hensat til et bølgende dansk landskab udsat for et mildt vejrlig, når man lader sig føre med ind i musikkens natur i selskab med trioen.

– Kim Skotte, Politiken

“Hvalfugl er noget af det smukkeste der sket for dansk jazz i mange år. Det bliver bare ved.

Nu med tredje album, Øjeblikke Vi Husker. Deres velskabte blanding af nordisk jazz og folk er samme sjældne liga som Kenny Drew og Niels Henning Ørsted Pedersens Duo eller Bremer/McCoy.

Musik der bygger bro mellem udspringet, det danske, den nordiske tone, klangen, melodien der er højskolesangbog eller salme, folkemusik og jazzen”

– Niels Overgård, Jazznyt

Hvalfugl er:

Jonathan Fjord Bredholt – piano og harmonium
Jeppe Lavsen – elguitar
Anders Juel Bomholt – kontrabas

Detaljer om eventet
 • Startdato
  19. maj 2021 19:30
 • Slutdato
  19. maj 2021 22:00
 • Pris
  Pris
  Pris for medlemmer: 110,- Pris for unge under 25 år: 80,- Andre: 130,-
Få nyhedsmails fra Elværket