Nytårskoncert

Marselis

Koncerten er udsat!
Vi arbejder på at finde en ny dato i marts.

Nytårskoncert med Signe Asmussen og Marselis Solisterne

Der er på denne aften tale om intet mindre end en verdenspremiere når Marselis Solisterne hæver glassene og byder 2021 velkommen med et festfyrværkeri af en nytårskoncert. Publikum skal nemlig opleve et helt nystartet moderne salon orkester bestående af nogle af landets mest velrenommerede musikere.

De har inviteret den forrygende sangsolist Signe Asmussen med på scenen og vil med en cocktail af veloplagte arrangementer skræddersyet til lejligheden fortolke værker af alt fra Strauss og Lumbye til Morricone og Piazzolla. Humøret er højt og der kan have sneget sig en revyvise eller to ind i programmet, så Kære Publikum, lad propperne springe og glæd jer til en mindeværdig oplevelse i selskab med Marselis Solisterne og Signe Asmussen på Elværket.

Marselis Solisterne består af musikere med base i Aarhus Symfoniorkester samt pianisten Eskild Winding. De har gennem de sidste 10 år begejstret det danske publikum i en bred vifte af musikalske konstellationer på tværs af genrer. Dette salonorkester er skabt på baggrund af fællesskabet bag scenen og et stort ønske om at præsentere den klassiske musik i et anderledes og underholdende format på de mindre scener rundt omkring i landet.

Musikerne er:

Tue Lautrup, violin

Tue debuterede i 1997, var i årene ‘00-’12 ansat i DR Symfoniorkestret og er i dag solo-spiller i Aarhus Symfoniorkester.

Udover at være yderst efterspurgt som solist, underviser og kammermusiker, kan man bl.a. opleve ham på ‘Dacapo’s seneste box-udgivelse af Carl Nielsens samlede kammerværker, i de sjældent opførte værker for soloviolin.

Tue har på det seneste dedikeret sin tid som primarius i Artos Kvartetten.

Oliver Nordahl, obo

Olivers imponerende karriere har bragt ham rundt i verden og han har i dag sin base som 1. solooboist i Aarhus Symfoniorkester og som obolærer på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Han har spillet 1. soloobo i alle de danske symfoniorkestre samt flere nordiske orkestre og har været solist med DR Symfoni­orkestret, Odense Symfoni­orkester og Aarhus Symfoniorkester.

Oliver er bl.a. blevet tildelt J.C. Hempels Musikpris, Sonnings Talentpris samt legatet fra Aennchen og Eigil Harbys Fond.

Mathias Kjøller, klarinet

Mathias vandt stillingen som soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester som 21-årig. Han har gjort sig godt bemærket i internationale konkurrencer, kulminerende med en 2. pris og flere specialpriser i den Internationale Carl Nielsen konkurrence i 2013. Som kammermusiker spiller han sammen med blandt andre Marianna Shirinyan, Andreas Brantelid, Simon Crawford Philips på festivaler i ind- og udland.

Mathias har modtaget priser som Victor Borge prisen, Sonningprisen for unge musikere, Musikanmelderringens Kunstnerpris m. fl.

Kristian Flagstad, basklarinet

Kristian blev ansat i Aarhus symfoniorkester som klarinettist og basklarinettist i 2010.

Forud havde gået studier på Det kongelige danske Musikkonservatorium, først en kandidat med Søren Elbo og Lee Morgan som lærere og sidenhen solistklassen ved John Kruse. Siden 2013 har Kristian jævnligt taget timer ved klarinetguruen Yehuda Gilad når lejligheden har budt sig enten hos ham i Los Angeles eller når han har besøgt Europa. Kristian er især kendt for sit smukke lyriske spil på den store basklarinet.

Christian Jørgensen, Kontrabas

Christian har siden 2011 været en fast del af kontrabasgruppen i Aarhus symfoniorkester. Han er uddannet på DKDM i København med videre studier i Stockholm og San Diego, og har siden 2005 optrådt med de fleste symfoniorkestre i Danmark samt Det Kgl. Kapel og Operan i Stockholm. Derudover er han en efterspurgt kammermusiker på bl.a. Aarhus og Fredericia Teater, med DR Pigekoret samt som elbassist i diverse rytmiske konstellationer.

Eskild Winding, klaver

Eskild er en aktiv pianist og kammermusiker med et repertoire der spænder fra barok til nye klassiske partitur- og performanceværker.  Han har samarbejdet med kunstnere indenfor mange varierede genrer som Martin Hall, Ursula Andkjær Olsen, Teitur m.fl., og har produceret flere tværæstetiske projekter, hvor den klassiske musik udfordres af andre genrer og iscenesættelser.

 Som kammermusiker spiller han i duoen Lautrup/Winding og har som solist stor erfaring med adskillige koncerter i ind- og udland. Sideløbende med den udøvende karriere som pianist, har han siden 2013 arbejdet som musikproducer og programvært for DR P2 og P8.

Signe Asmussen, lyrisk-dramatisk sopran

Signe debuterede fra DKDM i 2001 og har lige siden vist sig som én af sin generations mest alsidige og karismatiske sangerinder. Hun er en særdeles efterspurgt lied-fortolker og har gennem mangeårigt samarbejde med bl.a. pianisterne Ulrich Stærk og Erik Kaltoft givet et utal af koncerter i ind- og udland. Derudover er hun en tilbagevendende solist med alle landets orkestre og i roller på Det Kgl. Teater og Den Jyske Opera.

 Udstyret med sund nysgerrighed og et skarpt gehør arbejder hun ydermere for den ny kompositionsmusik i ensembler som Figura og Theatre og Voices, og for at det ikke skal være løgn finder hun også tid til at turnere med sit latin-jazz ensemble “The Latin Clàsico” sammen med de mest fremtrædende latin-amerikanske musikere herhjemme.

 Signe medvirker som solist på talrige cd-indspilninhger for bl.a. DaCapo og Classico og har modtaget Dansk Komponistforenings Musikerpris, Aksel Schiøtz prisen og adskillige andre priser og legater.

Koncerten er muliggjort med støtte fra:

augustinus fonden logo
Detaljer om eventet
 • Startdato
  20. januar 2021 19:30
 • Slutdato
  20. januar 2021 22:00
 • Pris
  Pris
  Pris for medlemmer: 170,- Andre: 190,-
Få nyhedsmails fra Elværket