Portræt: Elværkets handygruppe

”Vi smører døren, inden den knirker”

— Handygruppen

Elværket har haft sin helt egen handygruppe fra den spæde start. Den første tirsdag i hver måned mødes medlemmerne i gruppen for at vedligeholde samt optimere Elværket ude og inde. Jeg fulgte dem og deres arbejde, da de mødtes tirsdag d. 5. april, så vi kan blive klogere på, hvordan sådan en formiddag forløber og hvad der løbende skal til for at Elværket står flot og skarpt.

Af: Simone Mølgaard Nielsen

Halvanden times kaffepause, en halv times arbejde

Elværket har sin helt egen handygruppe, der sørger for, at huset altid står knivskarpt i forbindelse med udlejning og når dørene slås op til koncerter, fællesspisninger, foredrag og de mange andre arrangementer, Elværket byder på.

Det handler om forebyggende vedligehold

Handygruppen består af omkring 10 mænd, der mødes kl. 10.00-12.00 den første tirsdag i hver måned, hvor de i fællesskab ordner alt fra havemøbler, der skal samles, døre, der skal smøres, og hvad der ellers løbende har brug for en kærlig hånd. For dem handler det primært om forebyggende vedligehold. ”At smøre døren, inden den knirker,” som de siger.

Der er brug for hænder til lidt af hvert

De nævner selv, at det ikke kræver nogen specifikke håndværksmæssige kvalifikationer at være en del af handygruppen, da der er brug for hænder til lidt af hvert, men enkelte i gruppen har en form for praktisk erfaring, de kan drage nytte af i handygruppen og dermed ordne flere af opgaverne selv.

Ellers er de heller ikke blege for at række ud, hvis de kender til en i frivillig-netværket, der har nogle færdigheder, de kan have gavn af i handygruppen. Det virker imidlertid til, at der er en enighed i gruppen om, at det er fedt at få noget fra hånden og være med til at gøre en synlig forskel i det kultur- og medborgerhus, de alle nyder godt af i andre henseender.

”Halvanden times kaffepause, en halv times arbejde”

Der er et godt sammenhold og samarbejde på tværs i gruppen, og de mødes altid til morgenbrød og kaffe, hvor dagens projekter bliver drøftet og fordelt, inden arbejdet går i gang. Selvom en af handymændene friskt indledte med at sige ”Ja, her drikker vi kaffe i halvanden time og arbejder den sidste halve”, står det hurtigt klart, at der ingenlunde er sandhed i den bemærkning. Der blev knoklet løs i de to timer med større og mindre projekter i hele huset, og da klokken nærmede sig 12.00 blev affald og værktøjsvognen pakket væk og de nysamlede haveborde stod klar på udendørsarealet til Elværkets næste arrangement.

Vil du også være med i Handy-gruppen?

Få nyhedsmails fra Elværket