Zumba Gold er livsglæde i sin reneste form

Om mandagen fyldes Elværket med gode latinrytmer og op til 30 danseglade kvinder, når Zumba Gold indtager salen. Jeg har været forbi for at få et indblik i, hvordan sådan en dansetime forløber og hvad holdet tænker om at danse på Elværket.

Af: Simone Mølgaard Nielsen

Bente er vild med at undervise og hendes danseglæde skinner langt ud af hende.

Mandag morgen kl. 10.00 bliver Elværket fyldt med latininspirerede rytmer og masser af farver, når underviser Bente Nedergaard og op mod 30 seje kvinder indtager Elværkets sal og gør klar til zumba med Zumba Gold-holdet.

En fornøjelse at danse på Elværket
Det er Åbyhøj IF Gymnastik, der står for holdoprettelse og tilmelding og som har lejet sig ind i Elværket til stor glæde for kvinderne på holdet. Flere af dem nævner, at det er særligt fedt at danse zumba i et så æstetisk flot lokale som Elværket frem for en stor og mere upersonlig gymnastiksal. De føler sig heldige over, at det er muligt at være på Elværket.

Zumba Gold
Zumba Gold er primært for den aktive ældre og trinene er på et niveau, hvor alle kan være med. Som der står i holdbeskrivelsen på Åby-høj IF Gymnastiks hjemmeside:

”Du får en sjov og afvekslende træning, hvor du både får brugt din krop, træner balancen og får din puls i vej-ret. Zumba Gold styrker din kondition, kon-centration, koordinering og stimulerer fedtforbrændingen.”

Energifyldt start på ugen
Holdet emmer af hygge og god stemning, og der bliver allerede hyggesnakket og grinet inden timen begynder, og det står hurtigt klart, at det væsentligste formål med denne dansetime er, at de hygger sig og har det sjovt. Som Bente siger op til timens start, da der er noget knas med lyden: ”Så må jeg undvære mikrofonen, jeg vil hellere bruge min tid på at snakke med de andre end at rode med elektronik.”

Holdet er for alle uanset mobilitet, kondition eller lignende, her kan alle være med i det omfang, der passer lige præcis dem.

Bente er vild med at undervise og hendes danseglæde skinner langt ud af hende, når hun entusiastisk viser og fortæller om de kommende trin, de skal gøre klar til at lave, men selvom det skal være hyggeligt og sjovt, betyder det ikke, at det ikke også er hårdt.

Efter en kort deltagelse kan jeg konstatere, at man både får sved på panden og trænet sin koordinations-evne. Men jeg kan ligeledes skrive under på, at jeg var et stort smil resten af dagen, fordi det simpelthen var så hyggeligt og fyldt med god energi at danse zumba med 15 andre danseglade kvinder denne mandag morgen. Det er noget af det, dansen her kan, som kvinderne også fortalte.

Det kan jo være svært at komme op og afsted om morgenen, men ikke en gang har de fortrudt, at de er kommet afsted og har fået deres mandags-danse-kick, den energi og livsglæde, der bliver åbnet for, holder nemlig mindst til resten af dagen.

Flere af kvinderne har stået på venteliste i længere tid for at komme i betragtning til en plads på holdet, hvilket ligeledes indikerer, at det er ganske populært at være en del af Zumba Gold-holdet på Elværket, og spørger man kvinderne på holdet, kan de kun nikke genkendende til dette. Afsluttende var det vigtigt for Bente at tilføje, at holdet er for alle uanset mobilitet, kondition eller lignende, her kan alle være med i det omfang, der passer lige præcis dem.

Få nyhedsmails fra Elværket