Den Danske Basunkvartet

Basunisterne i Den Danske Basunkvartet regnes af mange blandt verdens førende.

Repertoiret for denne ensembletype er overraskende stort, og består både af originalmusik og arrangementer. Lyden af fire basuner der smelter sammen til en enhed, kan vel sammenlignes en smule med fire mandsstemmer. Nogle tror måske, at det bliver frygteligt kraftigt, men med udøvere på dette niveau, er det sarteste pianissimo faktisk indenfor rækkevidde, og man vil forbløffes over hvor mange klanglige facetter kvartetten kan finde frem.

Den Danske Basunkvartet var i 2011 inviteret til at spille på den internationale Basunfestival, og blev omtalt som et af festivalens absolutte højdepunkter. Kvartetten regnes af kendere for at være blandt verdens førende, og er inviteret til at spille i USA, Tyskland, Norge og Holland.

Kvartetten består af:

Kasper Thaarup

Solo-basunist i Det Kgl. Kapel. En særdeles travl herre, med solistiske opgaver og masterclasses i ind- og udland.

Jesper Busk Sørensen

Basunist i Berliner Philharmoniker, og en efterspurgt musiker til masterclasses, solokoncerter og kammermusik over hele verden.

Jesper Juul

Professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium – tidligere solobasunist i DR SymfoniOrkester. Solist og underviser over det meste af kloden. Prisvinder ved flere internationale solistkonkurrencer.

Jens Vind

Basbasunist i Aarhus Symfoni Orkester, og en af landets absolut førende på sit felt. Underviser i basbasun ved Det Jyske Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Koncerten er en del af en serie med kammermusik på Elværket. Initiativet til serien er taget af lokale professionelle musikere, og koncertrækken støttes af Augustinus Fonden og Aarhus Kommunes Musikpulje.

Detaljer om eventet
 • Startdato
  26. september 2021 15:00
 • Slutdato
  26. september 2021 17:00
 • Pris
  Pris
  Medlemmer 130,- Andre 150,-
Venteliste

Vi opfordrer dig til at benytte ventelisten, hvis et arrangement er udsolgt. Du bliver automatisk tilbudt at blive skrevet på venteliste, når du forsøger at købe billet til et udsolgt arrangement.

Få nyhedsmails fra Elværket