Jens Jefsen Trio

Jens Jefsen er én af Danmarks allermest anerkendte jazzmusikere. Senest har Jens Jefsen april 2022 modtaget Ben Websters hæderspris, for sin imponerende indsats i jazzen.

Nu genopstår den legendariske Jens Jefsen Trio (1988-2001) i den næsten oprindelige udgave.

Trioen har et svimlende antal koncerter, albumindspilninger og anerkendelser bag sig. I 1990 indspillede de det anmelderroste album “Interaction” i DR’s studie 1 i Aarhus i 1990 og udgav det året efter med Alex Riel på trommer.

Her er hvad Gaffas anmelder skrev om ’Interaction’ tilbage i 1991:
“Dette er et veritabelt stjerneskud af en plade, der indeholder utrolig smuk musik, fremført med sjælden nerve. Her bliver virkelig tryllet, og selv om ’Interaction’ står i Jefsens navn, er det fuldt fortjent, at hans to medspillere også er fremhævet på omslaget.”

Jens Jefsen tar endnu en tur med musikken, sammen med Jonas Johansen, som erstatter Alex Riel på trommerne og selvfølgelig stadig med Uffe Steen på guitar.

Nuværende line-up:

Jens Jefsen – Bas
Uffe Steen – Guitar
Jonas Johansen – Trommer

Jens Jefsen.
Født 1946. Hører til blandt eliten af danske jazzbassister. Spiller med en lydhørhed, der altid nurser øjeblikkets musik. Akkompagnerede Erik Grip, Anne Linnet og mange af vore hjemlige trendsættende solister. Bassist i grupperne Tears, Det Beskidte Dusin, Kamæleon, Tøbrud, Atilla Engin Group, Istanbul Express, Valdemar Rasmussen Trio, samt i Klüvers Big Band fra 1991 til 2004. Egen trio med Uffe Steen og Alex Riel som medspillere. Siden 1980 fast bassist med Povl Dissing & Benny Andersen indtil sidstnævntes død i 2018. Stadig i 2021 aktiv som freelance musiker. Bassist på et hav af plader, heriblandt 10 albums i eget navn.

Uffe Steen.
Født 1954. En af vort lands absolutte top-guitarister. Kan med sit melodiske spil og sine improvisatoriske ekskursioner holde lytteren fangen i åndeløs spænding. Uffe Steen er alsidig og inspirerende. Alle hans toner har referencer til blues, og med denne approach er han i stand til at give jazzen et velplaceret spark bagi. Med årene har Steen spillet med mange internationale kunstnere, og han var i 1975 sammen med Jefsen med til at starte jazzfunk gruppen ‘Kamæleon’, som kom til at udvikle de to musikeres sammenspil til det sublime. Uffe Steen har udgivet 4 albums i eget navn og været medspiller på samtlige af Jefsen’s 10 albums.

Jonas Johansen.
Født 1962. Meget efterspurgt trommeslager med en universel lyd, som han har forfinet gennem 35 års optræden. Træder nu i stedet for Alex Riel i Jens Jefsen Trio. Jonas er dygtig, lyttende, nuanceret og har et touch, der løfter musikken. Han inkorporerer med legende lethed inspirationer fra latin, tyrkisk og spansk i jazzen. Spillede med DR Big Band fra 1990 til 1999, med NHØP’s trio fra 1996 til 2005, samt over årene med en masse nordiske og amerikanske jazzsolister, hvoraf her kort kan nævnes Eliane Elias, Marc Johnson, Steve Swallow, Egberto Gismonti, Tom Harrell, Jon Balke og Chris Minh Doky. Jonas Johansen har udgivet 14 albums i eget navn.

Detaljer om eventet
 • Startdato
  4. november 2022 19:30
 • Slutdato
  4. november 2022 22:00
 • Dørene åbner
  Dørene åbner
  En halv time før start.
 • Pris
  Pris
  Medlemmer: 140,- Andre: 160,-
Venteliste

Vi opfordrer dig til at benytte ventelisten, hvis et arrangement er udsolgt. Du bliver automatisk tilbudt at blive skrevet på venteliste, når du forsøger at købe billet til et udsolgt arrangement.

Få nyhedsmails fra Elværket