Morten Schantz Trio

Morten Schantz Trio – “Passenger”

Morten Schantz – piano, Morten Ankarfeldt – kontrabas, Janus Templeton – trommer

Morten Schantz har turneret i hele verden siden sit gennembrud med Jazz Kamikaze i 2005 og har høstet stor international anerkendelse med sine soloprojekter såsom RKDIA, Godspeed, Unicorn og med sin faste trio igennem 15 år. Det er i trioen med to af dansk jazz’ fineste musikere, Janus Templeton på trommer og Morten Ankarfeldt på kontrabas, at Schantz har været i stand til at udvikle en helt særegen lyd. Dette har bragt dem langt ud over landets grænser i form af turnéer til så forskellige steder som Afrika, Sydamerika, Nordamerika og i Europa.

Trioen udgiver til september 2022 en helt ny plade (på April Records) med titlen “Passenger”, som emmer af Schantz’ kompositoriske evne til at sammensmelte forskellige genrer og dermed nærmest nedbryde de begrænsende betegnelser. Det er musik, som har mange lag at dykke ned i, men med en umiddelbarhed, som inviterer lytteren med ved første møde. Koncertoplevelsen med trioen er som at være passager rundt i eventyrlige afkroge af verden, hvor trioen leder dig igennem bjerglandskaber i Himalaya med sange som “Pokhara” og “Mountaineering”, over fjerne sydlige himmelstrøg i Stillehavet (“Apia”) til “Hidden Island”’s hemmelige kyster.

Trioen har tidligere udgivet to plader, som bl.a. har kastet DMA Jazz-nomineringer af sig, herunder “Årets Komponist” for udgivelsen “Unicorn”, som var en eventyrlig rejse på de vestafrikanske sletter og ind i de arabiske medinaer. I 2011 udgav trioen debut’en, ”Conveyance”, som satte trioen på landkortet med deres cross-over mellem jazz, klassisk og popmusik. Begge plader er stadigt populære på DR’s P8 Jazz.

Dansk jazz har med Morten Schantz fået et navn af international klasse.

POLITIKEN (DK)

Albummet er uhyre vellykket, formfuldendt og vedkommende.

GAFFA (DK)

Schantz evner at skabe så spændende en dramaturgi, som ofte får musikken til at eksplodere og udfolde sig i melodiske hooks så grandiost, at de kunne gøre sig på et stadium. Godspeed er det tætteste sofistikeret jazzfusion kommer på ren popmusik.

ALL ABOUT JAZZ (US)

Morten Schantz er et navn, vi kommer til at høre meget til på den europæiske jazz scene i mange år frem.

THE GUARDIAN (UK)
Detaljer om eventet
 • Startdato
  30. marts 2023 19:30
 • Slutdato
  30. marts 2023 21:30
 • Dørene åbner
  Dørene åbner
  En halv time før start.
 • Pris
  Pris
  Medlemmer: 120,- Andre: 140,-
Få nyhedsmails fra Elværket