Nytårskoncert: Historien om en Jysk Soldat

Aarhus solist ensemble

Nytårskoncerten 2024 på Elværket får et lidt andet tilsnit end det, man normalt forventer af en nytårskoncert med klassiske valse, polkaer og traditionel nytårsmusik.

Aarhus Solist Ensemble spiller, i samarbejde med operasanger og skuespiller Jesper Brun-Jensen, Igor Stravinskys mesterværk “L’Histoire du Soldat”. Værket, der er skrevet for en fortæller ledsaget af en instrumental septet bestående af violin, kontrabas, klarinet, trompet, fagot, basun og slagtøj, blev udtænkt af komponisten selv og af den schweiziske forfatter C.F. Ramuz, og er baseret på et russisk folkeeventyr.

Eventyret fortæller historien om soldaten, der vender hjem fra krigen og bliver snydt af Djævelen, der foreslår, at soldaten bytter sin violin ud med en magisk bog, som han kan læse fremtiden med. Soldaten accepterer tilbuddet om at bruge de næste tre dage, som på magisk vis bliver til tre år, med Djævelen, hvor han lærer ham at spille violin, mens Djævelen lærer ham at fortolke indholdet af bogen.

Jesper Brun-Jensen fortæller soldatens historie. Han har, i samarbejde med ensemblets dirigent, Boris Kertsman, skabt en unik version af librettoen, hvor de tilpasser historiens karakterer til danske dialekter og stereotyper.

Koncerten er muliggjort med støtte fra bl.a. Augustinus Fonden og Aarhus Kommunes Musikpulje.

Medvirkende:

Violin: Nicolas Sublet
Kontrabass: Sam Beck-Johnson
Klarinet: Patricia Martin Gonzalez
Fagot: Harald Tørning Svendsen
Kornet: Sarah Owens
Basun: Fabrice Godin

Slagtøj: Marius Paschke

Fortæller: Jesper Brun-Jensen

Dirigent: Boris Kertsman

Koncertens varighed: 55 min.

Detaljer om eventet
 • Startdato
  26. januar 2024 19:30
 • Slutdato
  26. januar 2024 20:30
 • Dørene åbner
  Dørene åbner
  En halv time inden koncerten
 • Pris
  Pris
  Medlemmer af Elværket: 100,- Andre: 120,-
Få nyhedsmails fra Elværket