Hvordan fungerer hjernen?

Du skal booke en gratis billet for at deltage!

Foredraget livestreames direkte og er en del af en offentlig naturvidenskabelig foredragsrække arrangeret af Aarhus Universitet.

Vores hjerne består af over 100 mia. celler som kommunikerer med hinanden i komplicerede netværk. Men hvordan hjælper hjernen os med at lære nye færdigheder og med at navigere i en stadig mere kompleks verden? Og hvorfor svækkes disse evner undertiden med alderen?

Hør om hvordan forskerne de seneste årtier har opnået en række gennembrud i vores forståelse af hjernen – takket være bl.a. teoretisk fysik og avanceret skanner-teknologi. Vi har nu en omfattende viden som dagligt kommer patienterne til gode.

Foredraget vil give et indblik i den nyeste viden om hjernen, dens funktion, og om årsagerne til de hjernesygdomme som forskerne arbejder på at forebygge.

Leif Østergaard, professor ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og overlæge ved Neuroradiologisk Afsnit, Aarhus Universitetshospital.

Leif Østergaard er uddannet læge og astronom. Han arbejder både som professor og centerleder for Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab (CFIN) ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og som overlæge ved Neuroradiologisk Afsnit, Røntgen og Skanning, Aarhus Universitetshospital.

Leif Østergaard forsker i årsagerne til alvorlige hjernesygdomme. Hans forskningsresultater har medvirket til at forbedre diagnostik og behandling af bl.a. blodpropper i hjernen, samt til en ny forståelse af demens.

I 2016 udkom Leif Østergaards bog “Hjernen” i serien ’Tænkepauser’ fra Aarhus Universitetsforlag.

Detaljer om eventet
 • Startdato
  24. oktober 2023 19:00
 • Slutdato
  24. oktober 2023 21:00
 • Dørene åbner
  Dørene åbner
  En halv time inden arrangementet.
 • Pris
  Pris
  Gratis
Få nyhedsmails fra Elværket