Zenobia med Martin Rauff

Traditionen lever – og ny musik opstår

Zenobia er en trio, der har den danske sangskat under huden: viserne, salmerne og fællessangen. Men udover det fortolker og komponerer Zenobia også, så det mærkes, at livet er her og nu. Trioen laver nye melodier til kendte sange eller nye sange i tråd med den danske tradition – og med mere end 1000 koncerter, 10.000 solgte cd’er og en pris i ryggen er trioen en veletableret og virtuos nydelse.

Med Zenobia er til aftenens koncert også sanger, guitarist og komponist Martin Rauff, som flere gange har optrådt på Elværket, bl.a. med Woodstock 68, i øvrigt sammen med Louise Støjberg, og senest til fødselsdagskoncerten Bob Dylan 80.

Ved aftenens koncert vil der således både være koncert med Zenobia og indslag med duoenStøjberg-Rauff.

Zenobias koncerter er især kendt for tre ting: Et intenst nærvær til publikum, fortællinger, der bygger bro fra traditionens soundtrack til nutiden – og stor musikalsk livsglæde. Det er i mødet mellem rigsspillemanden Mette Kathrine Jensen Stærk på harmonika, den prisbelønnede sangerinde Louise Støjberg og pianisten Charlotte Støjberg – der har både salmer og tango i blodet – at traditionen videreføres og fornys.

Populære udgivelser

Trioen har solgt over 10.000 eksemplarer af deres fire cd’er, hvor både højskolesangbogen, salmebogen og traditionelle folkemusiknumre repræsenteret og fortolket. Den seneste udgivelse “Blot en Ild” indeholder især nye melodier og tekster. Om ”Blot en ild” skrev pressen:

Enkelt, smukt, begavet” . 5 af 6 stjerner i Fyens Stiftstidende.

Danish Music Award – og en rigsspillemand

For sit arbejde med Zenobia og ‘en særlig fin kontakt til publikum og sin evne til både at være poetisk … og rå, når det skal være’ modtog Zenobias sangerinde Louise prisen Danish Music Award som ’Årets Folk Sanger 2017’. Harmonikaspiller Mette Kathrine blev i 2016 udpeget til at være dansk rigsspillemand.

www.zenobia.nu

Detaljer om eventet
 • Startdato
  11. maj 2022 19:30
 • Slutdato
  11. maj 2022 22:15
 • Dørene åbner
  Dørene åbner
  En halv time før start.
 • Pris
  Pris
  Medlemmer: 140,- Andre: 160,-
Venteliste

Vi opfordrer dig til at benytte ventelisten, hvis et arrangement er udsolgt. Du bliver automatisk tilbudt at blive skrevet på venteliste, når du forsøger at købe billet til et udsolgt arrangement.

Få nyhedsmails fra Elværket