Akademisk Kor Aarhus

Akademisk kor Aarhus synger på Elværket

Det fremragende og prisvindende kor, Akademisk Kor Aarhus, holder forårskoncert på Elværket med et alsidigt program

Koncerten

D. 22. maj 2024 venter der en koncert med et meget forskelligartet program, når Akademisk Kor Århus gæster Elværket i Åbyhøj. Koret er på vej til konkurrence i Grækenland til oktober, og vil til koncerten give smagsprøver på det repertoire, der skal synges der. Det er værker fra hele verden, som fx Schweiz og Filippinerne. Derudover kommer koret lige fra at have indspillet CD 3 i rækken af 5 CD’er med Svend S. Schultz samlede værker for blandet kor. Der vil derfor også være en række interessante værker af komponisten, som mest er kendt for “Yndigt dufter Danmark”, men som har skrevet ufattelig meget kormusik af meget høj kvalitet. 

Koret

Akademisk Kor Århus er et professionelt arbejdende amatørkor, bestående af 32 sangere i alderen 20-35 år med tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium.

Koret blev dannet i 1985 og dirigeres siden 2018 af Jonas Rasmussen. De senere år er det blevet til flere internationale sejre i diverse korkonkurrencer rundtom i verden. Senest i 2022, hvor koret vandt konkurrencen ”Sing for Gold” i Barcelona. Udover en høj rejse- og koncertvirksomhed er koret i øjeblikket i gang med et flerårigt projekt med at indspille al Svend S. Schultz’ musik for blandet kor a cappella. Projektet indebærer 5 CD-udgivelser hvor vi lige nu er ca. halvvejs. Der er release på CD 3 i august 2024.

Dirigenten

Jonas Rasmussen er dirigent for to kor: Akademisk Kor Århus og Ungdomskoret Aarhus U. Desuden er han lærer i klassisk korledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium og bassanger i barbershopkvartetten HusAar.

De seneste år har han med sine kor vundet talrige internationale priser, bl.a. “World Choral Championships” i Tokyo (AKÅ), “Let the Peoples Sing” i Barcelona (BarbAros) og “European Choir Games” i Norrköping (Aarhus U).

Jonas er ofte engageret som workshopholder på kurser i ind- og udland for bl.a. Kor72, KORLIV, SYNG og Holland Harmony. For KORLIV har han fx udviklet “Staldtips-serien”: 200 videoer med tips og tricks til korledere.

Jonas er uddannet i korledelse fra University of Cambridge, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Det Jyske Musikkonservatorium. 

Detaljer om eventet
 • Dage
  Timer
  Min
  Sek
 • Startdato
  22. maj 2024 19:30
 • Slutdato
  22. maj 2024 20:45
 • Dørene åbner
  Dørene åbner
  En halv time inden koncerten
 • Pris
  Pris
  Unge under 25 år og studerende: 80 kr Medlemmer af Elværket: 100 kr Andre: 120 kr
Få nyhedsmails fra Elværket