Jagten på den perfekte vejrudsigt

Vejrudsigt - livestreamet foredrag

Du skal booke en gratis billet for at deltage!

Foredraget livestreames direkte og er en del af en offentlig naturvidenskabelig foredragsrække arrangeret af Aarhus Universitet.

Hvorfor er det sværere at forudsige den præcise sigtbarhed i en tåge, end vindstyrkerne i en vinterstorm? Og kommer meteorologerne nogensinde til at kunne forudsige præcist hvor en byge rammer?

Hør om vores vejr i Danmark, Færøerne og Grønland – om hvilke mekanismer der styrer vejret og atmosfærens udvikling. Få også svar på spørgsmålet ’Hvor kommer vejret fra?’ når meteorologerne fortæller om vejrfænomener som kan være opstået flere tusinde kilometer væk.

I foredraget vil du få en introduktion til meteorologernes værktøjskasse og høre om den videnskab og teknologiske udvikling som gør at meteorologer kan udarbejde mere og mere præcise vejrudsigter. Historisk set har meteorologens arbejde nemlig udviklet sig fra at være et håndværk til nu at blive suppleret med digitale værktøjer og supercomputere. Og hvad med fremtidens vejrudsigter: vil brug af kunstig intelligens, AI, forbedre dem?Meteorolog Jesper Eriksen, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.


Eigil Kaas, professor i vejr- og klimafysik ved Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet, og videnskabelig leder af Nationalt Center for Klimaforskning, DMI.
Detaljer om eventet
 • Startdato
  27. februar 2024 19:00
 • Slutdato
  27. februar 2024 21:00
 • Dørene åbner
  Dørene åbner
  En halv time inden livestreamingen begynder
 • Pris
  Pris
  Gratis - men book billet.
Få nyhedsmails fra Elværket