Tolkien og det mytiske Jylland

Tolkien og det mystiske Jylland - foredrag

Historiker Casper Clemmensen har skrevet bogen om Tolkien og det mytiske Jylland. Ordstyrer er Daniel Astola, stifter og administrerende direktør i Ellevirke.

I maj 2023 under ”Open by Night” i Aarhus var en spændende billedudstilling på Store Torv. Udstillingen fortalte i ord og billeder om Tolkiens forbindelser til Aarhus og Østjylland. De smukke illustrationer er lavet af Esben Hanefelt Kristensen.

Den 23. august 2023 kl. 19.30 har du muligheden for at møde historiker Casper Clemmensen, som står bag bogen Tolkien og det mytiske Jylland, som dannede baggrund for udstillingen på Store Torv.

Bogen beskæftiger sig indgående med den verdensberømte forfatter J.R.R Tolkiens forskning i Jylland samt hvordan han bruger sin forskning som selve grundstammen i sine berømte værker “Hobitten”, “Ringenes Herre” og ”Silmarillion”.

Tolkien skrev Ringenes Herre efter sine oplevelser under første Verdenskrig og i starten af industrialiseringen. Han var af den overbevisning, at teknologien tog over for menneskene på en negativ måde.

Derfor gik han på jagt efter en fælles historie og nærhed mellem mennesker, og den søgen efter en fælles mening har vi også brug for i dag, mener Daniel Astola.

Kan man f.eks. opfatte ringen med de magiske kræfter i Ringenes Herre som en metafor for vores brug af mobiltelefoner i dag?

Den engelske forfatter dykkede ned efter spor og spredning af det danske sprog og stednavne, hvor han fandt bevis for, at jyder havde stor indflydelse på historien både i Danmark og i England.

Oplægget med Casper Clemmensen og Daniel Astola om Tolkiens udforskning af det mytiske Jylland sætter mange tanker i gang.

Video fra release af bogen Tolkien og det mytiske Jylland https://www.youtube.com/watch?v=uJG8CHNzJzA

Der vil være mulighed for at købe bogen – og afsat tid til spørgsmål og signering.

Drikkevarer kan købes på Elværket.

Detaljer om eventet
 • Startdato
  23. august 2023 19:30
 • Dørene åbner
  Dørene åbner
  En halv time inden arrangementet.
 • Pris
  Pris
  125,-
Få nyhedsmails fra Elværket