Uden kryptering, ingen internet

Du skal booke en gratis billet for at deltage!

Foredraget livestreames direkte og er en del af en offentlig naturvidenskabelig foredragsrække arrangeret af Aarhus Universitet.

Hør om hvordan kryptering sikrer at vi kan kommunikere fortroligt og færdes sikkert på internettet – fx når du bruger din netbank. Og hør om hvad udviklingen af blockchain giver os af muligheder i fremtiden – fx ved indgåelse og håndhævelse af kontrakter. Foredragsholderne Ivan Bjerre Damgård og Jesper Buus Nielsen er begge professorer i datalogi på Aarhus Universitet.

Vi har på kort tid flyttet store dele af vores liv ud på internettet – både privat, arbejds- og forretningsmæssigt. Mange systemer ville bryde sammen hvis alle havde adgang til alt på nettet. Det ville fx betyde at ingen brugernavne og passwords var sikre, og der ville ikke være nogen garanti for at det du sender når frem uden at være manipuleret. Den eneste teknologi der kan løse det problem er kryptografi. Hør fx om hvad der egentlig foregår – herunder matematikken bag – når din browser laver en sikker forbindelse til en webside, og hvad du selv skal være opmærksom på i den forbindelse.

Selvom meget i de senere år er digitaliseret i vores danske samfund, er vi ikke nær så digitale som mange tror. Der er meget store, fundamentale dele som endnu ikke er digitaliseret, men som har potentiale til at blive det og som vil have økonomiske, tidsmæssige og praktiske fordele – og fx mindske antallet af tvister, retssager, brug af advokater mv. Hør om hvilke perspektiver der her er i teknologien ’blockchain’.

Ivan Bjerre Damgård, professor i datalogi, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet. Foto: Sebastian Krog Knudsen.
Jesper Buus Nielsen, professor i datalogi, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet. Foto: Sebastian Krog Knudsen.
Detaljer om eventet
 • Startdato
  14. november 2023 19:00
 • Slutdato
  14. november 2023 21:00
 • Dørene åbner
  Dørene åbner
  En halv time inden foredraget
 • Pris
  Pris
  Gratis
Få nyhedsmails fra Elværket